1. Хуурай цагаан дарсны даруулга
Хуурай цагаан дарсны төрөлд совиньон блан, грюн вельтлинер, пино грижио зэрэг багтана. Ерөнхийдөө дарсны тайлбар дээр тухайн дарсны төрлийг заавал бичсэн байдаг.
Цагаан хуурай дарсанд загас болон хүнсний ногооноос гадна амттан тохирно. Хэрвээ исгэлэн амттай байвал тослог загас сонгох нь зүйтэй. Хоол өөрийн гэсэн хурц амт, үнэртэй бол дарс ч гэсэн онцгой амттай байх ёстой. Энэ бол бүх дарсанд баримтлах зарчим юм.
Цагаан дарсыг махтай идэх нь тохиромжгүй бөгөөд ховор тохиолдолд цагаан махны хамтаар хэрэглэж болно. алкохол /Алкохол 13% -с дээш байна./

2. Цагаан чихэрлэг дарсны даруулга
3. Улаан хуурай дарсны даруулга
Улаан дарс нь бүр төрлийн махтай зохицох бөгөөд хуурай улаан дарсыг хурц, халуун ногоотой хоолтой идэхэд тохиромжтой. Жишээлбэл: шпагетти, паста болон пицца гэх мэт. Үүнээс гадна хиам болон шарсан бүх төрлийн хоолыг идсэн ч болно. Харин жимсний хувьд болгоомжтой хандах хэрэгтэй. Хэрвээ дарс нь илүү хатуу амттай бол хатуу мах, харин зөөлөн амттай бол зөөлөн мах сонгох нь зүйтэй. алкохол/ 12,5% дээш байна./.


4. Хагас хуурай болон хагас чихэрлэг дарсны даруулга
5. Улаан чихэрлэг дарсны даруулга
